Tunjuk Ajar

Kat Sini Tak Yang Dah Pernah Minum Air Gula. . . Boleh Ajar Saya Agar Tak Muntah Bila Minum Air Gula #Firstbaby

27 Balas

Klu nk minum air gula ambil yg panas... Klu yg sejuk rasa lgi nk muntah... So ambil air gula yg panas ini tip akak2 kat klinik.....saya ni panas ke sejuk ke tetap nk termuntah haha... So apa kita buat tutup hidung dan minum secepat mungkin...😆😆😆

Tips sy.. Minum air gula without bernafas dan 1 go je.. Then mindset kena kuat ye.. Buatla cmne pun..tgk dinding ke.. Sambil2 mnum tgk video or scroll ig ke.. Aslkan jgn fikir bab muntah.. Pernafasan kena jaga.. So then boleh hbis in 1 shot.. Mindset kena kuat!

5y ago

SMA la sy pn buat MCM tu just One go,,KLU rsa nk mntA tgk dinding ke apa,,

Mcm sy.. Make sure mlm tu pose... Jgn mkn dah.. Air gula tpt sy... Besar 1 mug.. Jenuh nk minum... Sbb pg2 sok nk minum air gula.. Mst skli teguk j.. Xd nk stop2, pandang2 org... Lps tu tahan lew jgn muntah.. Nnti kna repeat lgi...

mnum telan trus jgn rasa2 😂. sy dpt yg perisa oren.dh mcm minum sunquick bncuh pekat2. nsb air suam2 panas tp satu mug.dh minum tu kumur2 jela bg hilang sisa2 dlm mulut tu.enjoy the moment 😁

5y ago

👍

Hari nie bru lepas minum air gula...so far ok xde rase yg memualkan atau ape pon....minum laju jeeee...mcm minum td 1mug besar xleh sekali nafas....yg penting positif je... rase gula 7/10 je

Minum terus jgn pikir psl nk muntah or pikir tk sedap..lps minum air gula tu,kena la stanbykan air kosong la ye..sebenarnye tkde la teruk air gula tu..ok je,bole telan..

Sy minum terus smpai habis plis ttup hidung...lpas tu fkirkn hal2 lain, jgn tumpukan sgt dgn air gula tu...alhamdulillah x muntah, tp lpas tu msuk keta tido...hahaha

Sye masa 7.8 inum air gule y kedua.... Pastu dapat air y sejuk biase tu... Ya allah rase nk telan tu mcm nk muntah... Tpi terpksa telan terus...

Think positive..bila minum jgn tgk org lain..focus je dekat air..jgn minum tlalu laju.. Relax..pengalaman saya minum dua kali first baby haha..

Minum je mcm minum air biasa, jgn fikir pape..then, make sure bwk air mineral leh minum sikit lepas abis minum air gula tu supaya xmuntah