Baby berkahak

Kat sini ada tk yang bgi anak karihome tapi batuk berkahak ? Bgi susu tu sebab ikhtiar utk kuning turun n ramai suggest kuning cepat turun .

2 Balas

Awak, susu formula ni kena try and error. Okay untuk anak orang, tak semestinya okay untuk anak kita. Batuk berkahak tu simptom anak alah dengan susu tersebut. Nak turun kuning baby bukan tengok pada susu apa tapi pada jadual susu. Jadi kena kerapkan penyusuan setiap 1-2 jam sahaja.

Sya pun bgi anak minum karihome.. sya darah o, anak drh b.. 3 hri dok bwh lampu.. hri ke 15 doktor dah discharge dgn 93.. tpi tu laa, taik mata warna kuning bnyak.. org ckp mgkin susu tu panas.. lepas je dia hbis kuning sya terus tukar susu.. mkin hri taik mata dia mkin kurang..