Normal ke tak ya? Asyik loya & muntah?

Kandungan sy skrg da 6w5d, sy tahu pregnant pon masa scan 2D kndungan dah 6week, so sepanjang tempoh 1week-6week sy ok je mkn, puasa hari², xde loya muntah... lps scan,Doktor bg Obimin utk mkn hr², effect ubat tu ke sy jd loya²? so skrg sy xblh nak puasa mcm biasa, selera mkn pon kurang, mkn bubur dgn buah je skrg... so blh ke sy xmkn obimin tu? sy mkn folic acid je? #firstpregnacy #firstbaby

2 Balas

Saya pun makan obimin + acid folic muntah, Awak try makan sebelum tido insyallah. Dulu saya makan obimin sebelum puasa, kalau makan lepas brkfast auto muntah, sbb ubat tu buat mual. Makan obimin amik, lepas 2/3 jam, lepas makann.

2y ago

saya makan obimin lepas beberapa jam dr buka, sblm tido la... tapi esok pagi nya tu 11am da loya mual, kembang kempis perut ni dibuatnya...