Mcmana nak kecilkan baby ya sbb kandungan saya 34 minggu dah 2.200grm.saya takut la smakin besar.

Kandungan smkin besar

18 Balas

Sy pula time 34w bert bby 2.4++kg..ukuran dlm chart atas line merah dah jd 37w pd 27hb dec ni sy d suruh serah diri utk induce.. skrg sy nk masuk 36w dah.. kazen yg sma mngandung dgn sy 34w bert bbynya 2.8++kg lg bsr dr sy tp xda pla doc tmpt kazen tu suruh beranak awal.. ntah la mcm mn sbnrnya😅

kenapa perlu kecik kan BBY?normal 2.2kg...sy Pn 34 nk msuk 35 dh BBY Bert last aritu 2kg tu pun kira kecik tau...normal ja BBY tu xbgus bila kecik sgt bhya UTK BBY...Sy czer 38w BBY Bert 2.28kg jea kena than lagi BBY NIE scnd BBY hrap2 Bert lgi la dri si kakak

sy 34w mcm sis juga dah 2.5kg..sy kena refer pakar dah tp pakar kata tunggu 36week bru tngk nnt mcmna..tp katanya haritu masa scan 32w baby sy 2.1kg normal..so dorg xda any plan..tunggu 36w nnt tngk mcmna😊xpa sis doa bnyk2..semoga d permudhkn urusab kita ye😊

5mo ago

ada saja kn mumy...kdg kita pun jd bingung dgn doc punya kputusan sy haritu kjp kpla besar la perut besar la baby besar la..skli ke pakar ok je semua..

dlu sya pn doc ckp mcm tu.. baby bsar nt 3.5kg gitu klau lahir..skli anak lahir 2.59kg ja 😄 skrg kndungan kdua pn doc ckp 34weeks dah 2.6kg.. skg kena cntrol pmakanan baik².. hehe..

5mo ago

Kalau berat 3.5kg dr masih sarankan normal birth eh? Tggi awak berapa

salam 2.2kg kira normal sis baby x besaq sgt pun sye 36w baby 2.9kg dan sye pun tgh pegnant ank first jgk...cearser tu klau berat baby hampir 4 kg x silap sye

5mo ago

jgn risau2 taw...klau taknak baby besaq sgt...awak kurangkn mkn manis2 taw☺️sye suka sgt bnda manis skrg baby sye pun gendut hihi...makanan manis buatkn bayi dlm kandungan cepat berisi

Yg status atas bayi dia kurang berat nak bgi naik berat 34minggu jugak , yg bawah status awk nak kecikkan baby plak berat lebih 34minggu .

34w 2.200gm normal sis xbesau pun sy 36w baby 3.1kg sis ..nak kecilkan baby knp pulak sis..ni anak ke3 sy

5mo ago

sis anak first n no 2 3.5kg sisxda pun dr kata perlu czer ..sy pun mak sy lahirkan 4kg normal alhamdullillah..now fokus penjagaan makanan oengambilan makanan..xda istilah cara kecilkan janin..2.2kg 34w normal sis ..czer ni melainkan ada komlilasi semasa bersalin je..lg plak awk anak first..xda apa2 penyakit pun..think positif.kandungan seharusnya semakin membesar bukan semakin mengecil..cuma kita perlu kawal sahaja

Tak boleh kecilkan cuma boleh kawal sahaja. Awak ada minta advice doktor tentang berat baby tak?

5mo ago

Sya cek up d gleneagles sabah, tinggi 150cm

Normal jer ni.. klau dlm graph menaik jer mksd baby is normal. Dont overthinking mum

dktr kata bsr ke? bg sy 34w ngam la 2kg++

5mo ago

saya 35w berat 2.5kg