Mual & Tak suka bau wangi

Kandungan sdh masuk 7 weeks 3 days. Setiap pagi mual2 teruk. Kdg2 dari pagi sampai malam mual teruk. X boleh masuk kamar mandi, tak boleh bau sabun, tak boleh bau syamfu, tak boleh bau sabun kain, sabun cuci pinggan. Rasa pening & muntah kalo terhidu. Tiada selera makan. Sakit kepala. Kena makan sikit2.. bau yg boleh kurangkan mual sa ialah bau minyak kayu putih. Sa selalu hidu minyak kayu putih utk hilangkan rasa mual. Harap tak ada kesan buruk buat sa & baby. Ibu2 masa trimester pertama mcm mana cara nak kurangkan mual ya?

1 Balas

Sama alahan kita. Untuk kurangkan mual disebabkan benda² tersebut, "kurangkan attachment" dengan benda berkaitan. Once dah engage dengan "unsur² tu", cuba cari aromatherapy yang hidung & badan boleh terima. 😄. Take rest for a bit. Makan pun, kena try sikit², kerap. Walau throw up balik, at least ada nutrients yang melekat pada baby. Hormon berubah, banyak perlu kita "adjust" ❤️.