Tiroid

Kandungan saya sekarang lebih kurang 14minggu dan saya disahkan ada Hipertiroidisme. Macam mana nak hilangkan tiroid ni dan ada pantang tak dalam pemakanan??

2 Balas

Ada ubat tk dktr bagi.. Sb sy pn ada simptom hipertiroid... Skg nk tunggu result darah tuk pastikan

Apa nasihat doc? Setuju saya kalau thyroid tak boleh makan seafood...

3y ago

saya pun Macam tu...lepas anak pertama 1 lebih..leher sebelah kanan ada benjolan...dh sound dh ambil sampel darah di bahagian benjolan..p normal..Ank 2 pun sama...masih normal..tak membesar..tapi sekarang saya mengandung 32 minggu..16.3 .genap 32 minggu..leher sebelah kiri pula ada benjolan..kanan dh tak da...dan saya cuma dipantau 1 tahun sekali..wlpn disahkan thyroid....dktr ckp mungkin sbb meneran anak Harmon JD MCM tu...semua keputusan thyroid Sya normal...