Morning sickness

Kandungan saya berusia 12minggu. Morning sickness makin hari makin terok. Kekadang muntah dalam sehari sampai 7,8 kali. Asal makan je muntah. Adakah ia akan menganggu kesihatan baby saya? Risau juga sbb first baby belom ada pengalaman.

2 Balas

Kalau muntah lebih daripada 3x sehari better pergi check dr. Risau badan dah dehydrated. Haritu sy mcm tu jugak. Kena warded tambah air sebab dr diagnosed hyperemesis gravidarum. Sy doakan ibu dan baby diberi kesihatan yg baik.

kalau boleh try makan buah2 dn sayur..trutama nasi..dan tahan if rasa nk muntah..my tips , lpas makan...ddk selama 2 jam jgn trus baring or apa²..sbb baby perlukan nutrition untuk mmbesar..please minum susu..