Mintak pendapat boleh?

Kandungan saya baru 7 minggu. Normal ke kalau kita ada keluar darah sikit sikit? Hari tu ada rujuk pakar 25% wanita mengandung alamai masalah ni.. kali ni kira masuk 3 kali.. Darah dia x bnyak dia mcm mula mula nak start period tu.. Tapi saya risau lah.. #firstbaby #pleasehelp

10 Balas

sy pun mse 7weeks ..first kluar drh coklat..lpstu trus keluar freshblood..tk tunggu lama,trus pg hospital. alhamdulillah doc cek tkde ap2 .. cme baby ugut je doc ckp. ap2 pun doc refer sy kt pakar 0&G jgk..after 2minggu bg ubat kuat rahim. ap2 sis refer je kt hospital klau risau..bnyk kan bed rest ye sis..jgn trlampau bnyk bergerak first trimester ni..uma bersepah pun biar je..atau mintk tlg suami.

3y ago

alhamdulillah thnk you awak 🌼 Semoga urusan kita dipermudahkan yaa

jn buat keja berat2 sis.. sbb kndungan mc baru lg kn.. msty nk byk kn bedrest.. nt da 5bln bru ble bgerak sikit2 buat keja ms tu kndungan da kuat sikit.. sy pn mula2 dpt tau ngndung lnsgung x buat kja apa smpi kndungan 5bln brula aktif sikit buat keja sbb da abis da alahan muntah ari2 tu😅. alhamdulillah skg da 7bln..

3y ago

okayy InsyaAllah thnk you 🌼

Masa saya pun mcmtu. Ada tanda warna coklat2 pada pantiliner. Tp anggapan sy normal. Tapi besok nya sy terus bleeding banyak gile. Lebih baik sis riena terus pegi klinik... Jangan amik mudah untuk bby first. Semoga baik baik untuk sis n bby..

3y ago

Scarynya cerita sis. Sis spotting berapa kali n sebesar apa? Ada ketulan ke x?

saya pun sama baru 7 minggu ada keluar darah jugak tapi campur keputihan la .. pergi kk dorang suruh check doctor . tapi kawan saya kata normal , tapi kalau terlampau lampau banyak baik pergi check .. tp saya tak check pun sbb sehari tu je..

3y ago

Terima kasih awak. Mungkin sbb saya tak reti duduk diam kot. Sama lah kadang² dngn keputiha. Dia tak bnyak pun darah nya mcm tompok².. Harap² tak de apa² yaa..

sama la mcm saya..smlm tetiba terasa keluar cecair.. gi toilet tgk ada stompok darah n bila buang air pon kluar darah tapi x bnyk..terus gi klinik doc bgtaw normal tapi klu byak sgt itu yang bahaya.

3y ago

😊welcome

sy masa awal pregnancy kali ni masa 6 minggu..seminggu jugak bleeding ulang alik pergi klinik n hospital..then bila check embrio ada n jantung nampak dokter akan bg ubat kuat rahim..

3y ago

Terima kasih awak sudi share pengalaman dengan saya 🌼

BED REST please untk first trimester ni…sy dulu mcm awk…sy mmg bed rest xbuat keje ap 3 bulan pertama tu alhamdulillah skrg baby dah 10 bulan

3y ago

Amin♥️

Keluar darah masa hamil tak normal. Kalau awal kandungan keluar darah. Itu adalah tanda tanda awal keguguran. Kena rujuk doktor

3y ago

Terima kasih ❤️

Sy keluar darah end up keguguran. Better jumpa doktor

3y ago

Saya dah jumpa doktor. Doktor kata normal di awal kehamilan tapi kena sentiasa pantau dan perbanyakkan rehat. Thank you awak

Sis, boleh tahu tak. Kali ke3 mksudnya mcmmna.

3y ago

waktu first saya kena sebelum sehari saya check up jumpa pakar. Lepas tu saya, ada ajak suami bawak saya jalan² naik motor sbb dah lama sangat tak keluar rumah time tu kena sekali.. Dan tadi saya cuma buat kerja rumah sikit je lepas tu rehat pun kena jugak.. Dia tak banyak mcm bulat sikit je.. Mcm keluar keputiha.. Tapi bukan.. Lepas saya rest dia dah x keluar..