Tidak selesa dibawah perut kiri di awal kehamilan itu normal atau tidak?

Kandungan saya baru 5 minggu. Saya cuma nak tahu normal ke tetiba sakit/tidak selesa bawah perut belah kiri? Dia tak ada rasa mencucuk, sakit menekan atau kejang. Tapi rasa tidak selesa. Ada siapa siapa tak pernah alami? Dia punya rasa ni on off. Hmm

8 Balas

4mo ago

terima kasih sangat sangat sebab balas pertanyaan saya. 🥹. lega saya bila baca. tapi masih lagi rasa risau sedikit. terima kasih lagi sekali atas nasihat yang diberi

Sy rasa mcm tu.. masa 5week juga.. cramp on off & ada sekali tu menyucuk kuat sgt.. masuk 6week dh hilang.. org ckp normal sbb rahim sdg adjust.. sy stiap kali rasa mcm tu mesti check tkut ada bleeding.. klu xde bleeding apa insyaallah ok je..

3mo ago

Ok tu..nti pelan2 hilang 😊 smoga selamat smpai bersalin nti

sy dh rasa masa 5 weeks. tapi saya belah kanan. bila pergi scan rupanya baby tuu memang duduk belah kanan. normal rasa mcmtu sis

Saya pulak baru rasa sakit skrng.. tapi belah kanan pulak on of ingtkan esok baru nak pergi scan

Sy bru nk masuk 12weeks skrg tgh rasa sakit macam segugut tu. Macam nk pergi cek je.. Huhu

Normal 5minggu..

3mo ago

lega rasanya bila tahu normal. 🥹

normal

3mo ago

fuhh lega