nak tanya

Kandungan saya 34 weeks. Semalam saya ada makan durian dalam 5 ulas mcm tu. Harini saya sakit perut and cirit birit. Bahaya tak? Ada tak mommies kena mcm ni??

8 Balas

Sy 31weeks mkn durian so far ok je.. walau tkak nk mkn byk tp remind kt diri ade bby kt dlm..kdg kite ok bby kt dlm blom tntu dpt accept mknan yg kite mkn..buat syarat je sy 3ulas da stop

Sy xdpt makn durian tp sy makan crape duria. Makan tu jgn ckp la xhenti2.. arini 21hb dec sy makan esok 22hb sy dh ada tnda. Aritu jgak checkin kt sepital. 23hb dec dh slmat besalin

ekot bdn jugak sis .. sy hari tu masa kandungan 31 or 32weeks, tmkn 5 6 ulas mcm tu .. trus bby kurang bergerak.. lepas tu mmg xnk dh mkn durian byk.. now kalau mkn 1 2 je la ..

4y ago

Xde lain kali dh rasanya haha. Last dh makan before bersalin. Ni pun 2nd time. Awal pregnant dulu makan seulas je berani. Alhamdulillah baby gerak2 ok je hehe

Semalam je baru makan haha tataw lah lebih 10 ulas jugak. So far tgh ok lg 😂 rini 35w cukup

Setakat nk rasa xd mslh sis,jgn byok cgt je sbb buah durian kn panas bhyo utk kndgn nnt

Xthu la.. try g cek.. sy pn mkn jugak 4-5ulas, 35w, tp minum air kosong byk..

4y ago

Btl tu..nk lwn blik buah durian tu😁

Jgn mkn byk sgt nnti trjdi contraction.

Maybe panas sangat. Minum air banyakkk