Sakit pinggul kanan

Kandungan masuk 11w6d- sekarang pinggul sgt2 sakit esp bila nak bangun dari duduk atau baring. Rasa macam shooting pain mencucuk2 bila jalan atau nak bangun tu ya Allah sakit sangat2 :') Kalau tido nk kurangkan sakit time tido tu saya baring flat dekat belakang n bengkokkan lutut tapi nak bangun still sakit ye 😭 pastu perut bawah jadi senak pulak Ada mommies2 yang pernah alami? Normal atau tidak? Puncanya apa ye and apa solution nak reliefkan pain tu? Urut or tuam etc. #firsttiimemom

10 Balas

sebaiknya banykkn rehat , jgn buat bnda atau kerja berat , angkt berat . jgn trlalu stres sbb kndungan awak masi baru . bnykkn minum air suam mkn makanan yg bgus . dn nasihat saya sepanjang mengndung ni elakkan urut mgurut dgn bidan or watsoever lah sbb tkut rahim uri atau bby bleeding dari dalam . bidan bukan tau pun klau dah bleeding dr dlm . hnya melalui scan je tau . so jgn urut2 , lebihkan bedrest ye . jgn stres maknn buah2 . dn jgn makan pil utk reliefkan sakit cnth pain killer ker ape

9mo ago

Baik, saya kadang2 mintak tolong husb urut belakang slow2 nak kurangkan sakit tu. Sekarang alhamdulillah makin ok