Gerakan bayi

Kandungan berapa minggu baru mommies dapat rasa gerakan bayi dalam perut ye? #firstbaby

51 Balas

Masuk 5 bulan rasanya, time tu halus lagi gerakan bayi. Kita pun tak sure tu gerakan sbb firstbaby. Ingtkn perut memulas. Skrg dah 35weeks, kuat menyiku 😄😂

sy 15weeks dh rasa sengal2 kt perut.. betul2 dpt rasa perut mcm letup2 kecil 19weeks..lepas tu terus aktif bby tendang masa 20-21 weeks..

ikot bdn jgak sis.. stngh org 18w mgkn ada yg dh rsa.. mcm saya 28w bru rsa btl2 grakkan.. kalau 18w mgkn rsa jntik2 mcmto

2y ago

btol sya 18 dah rasa sikit dah kalau masih 15 mggu blh lah tapi tak kerap lah kalau yg 18 mggu ni kerap tu ada kalau bagun ha mula ajak main mcm kalau mkn tu ada gerak baby 18 mggu 1 Hari

sya 21 mggu bru terasa ..stiap ibu x sama ye ,ad yg baby krg aktid ad yg perut ibu tebal shgga lmbt dpat rasa grakan baby ..

Saya 19w dah rasa. Smpai kulit perut boleh nmpk gerak 🤣🤣 asal mlm masa baring sangat aktif pdhal baru 19 week.

Tak sabarnya nak rasa baby gerak hehehe skrg baru 16 weeks, ada rasa halus2 tapi tak pastu tu angin ke baby😂

16w keatas selalu rasa bb jadi ketul2 membenjol ja di perut... Masuk 19w dah rasa bb tendang♥️

sy 18 week dha dpt rase bby gerak2..x kuat rase mcm gerakam halus cmtu...

20 week saya dpt rasakan gerakkan baby sampai skrg dh selalu rasa sampaikan tak boleh nak tidur

20w baru dpt rasa betul2 paling aktif mlm slps mkn tgh duk tgk tv kan main aktif n kuat lagi