Sy baru keluar wad semalam, sbb kene hyperemis gravidarum. Smpai badan dhydrate sgt dan kene gastrik

Kandungan baru 12 week. Taktahu dh nk mkn ape sbb baru duduk sabah, mknn tak bnyk mcm Semenanjung. Bnyk yg tak kene ditekak 😭ibu2 share la dulu time awal awal hamil selalu makan ape? Buntu dh bab makanan ni.. Nk msk tak boleh, nk beli luar bnyk masakan yg brminyak. Sy tak boleh mkn makanan berminyak, berempah, pedas semua tak boleh😪 tekak dan mulut 24 jam tak selesa. Mohon share pengalaman ibu2 😥#firstbaby

1 Balas

Semoga dipermudahkan urusan ye mommy. Moga cepat sembuh. Aamiin 🤲🏻 Macam saya, on early pregnancy saya banyak makan buah. Sebab saya tak selera makan. Saya pun kena gastrik on 1st trimester. Sejak kena gastrik tu mmg saya paksa makan supaya perut tak kosong. Paling kurang makan buah, minum susu dan makan biskut. #TAPsupermoms #TAPactiveusers