pandangan

Kandungan 9minggu..Badan nie tiba rasa demam pening kepala muntah betul2 xlarat nak buat keje.. Ape boleh makan ubat ke..suami pon turut demam muntah dengan pening.. Sy xtau nak buat ape lagi..

6 Balas

better g cek kt klinik @ hospital sblum mkn ubt yg xsesuai bg ibu hamil...Sb ubt nie kena btul2 sesuai kalu mngdung n mnyusu..Kena rujuk kt doc..

5y ago

Yup sy yg mkn kerap pn still perut masuk angin.. tk dpt bayang kalau org yg mabuk.. nk telan apa pn tkbleh 😅

Kalau muntah... segarkan balik diri dgn minum air kelapa.. Air kelapa kurangkan rasa muntah.. Beli sebijik ..selawat minum k

5y ago

Awl2 Pregy boleh ke minum air klapa.. Rmai yg bgthu tajam

Can be due to baby sickness, sometimes it might affect the hubby too. But it's better to check in the hospital or KK.

Biasa la situasi mcm tu.. Sy dlu rsa mcm bdan demam bdan pnas skif kpla.. Tpi x demam pon.. Mmg kene hadap awl2 mcm ni..

5y ago

Jgn mkn ubt sebarangn taw... Sbb kndungn baru.. X smua ubt sesuai tuk ibu Pregy..

Awal2 pregnant mmg smua benda tak kena😂😂kena bertabah ye mumy... masuk 2nd trimester ok la tu😊

Tu alahan tu..sya dan suami pun kena juga..tapi 2/3 minggu hilanglah tu

5y ago

La..yeke..siannye..nak xnak kne la redha.. Klu xtahan sgt nti sy makan ice krim la jawabnye..