posisi tidur

kandungan 8 minggu boleh ke tidur meniarap atau agak senget ke kiri atau kanan?ada apa2 kesan kat kandungan kita ke ye?

4 Balas

Doktor cakap awal2 baby kecik lagi, posisi tidur tak bagi tekanan sangat kat perut.. Bila baby dah start besar kena mula tidur mengiring sikit ke kanan atau kiri.. Saya skrang tidur mengiring sikit ke kiri, bby kecik lg baru 10 mnggu tapi saya plk ada masalah pernafasan kalau x mengiring, tak boleh lena sebab susah nafas..

awal trimester bole.. bila dah masuk 2 kerap2 la tidur mengiring sebelah kiri

Sy smpi kandungan 3bulan still meniarap lagi 😁😂 alhamdulillah skrg dh 7bulan

12mo ago

hiii ... kdng tidur meniarap tu lg selesa...

cuba elakkan. for your baby safety