Tertanya-tanya

Kandungan 35minggu. Mommies pernah tak rasa macam bukaan bawah terbuka bila berdiri lama atau jalan terlalu lama?. Tapi bila check dekat toilet, tiada darah. #ingintahu

4 Balas

Sis dah nak due tak lama lg, selagi belum mula contraction pain is fine. Mmg akan sakit sbb posisi baby dah turun dan berat. U can go hospital or even clinic to check through scanning to make sure u still ok or not to wait. Kadang ada juga lahirkan anak sblm due

2y ago

mmg pernah tp jika rasa tak selamat check jer utk kepastian🙂

kerapkan bjalan mmg petua nk bg cepatkan bukaan. pantau je kalau ada tanda2 bsalin ye: https://my.theasianparent.com/tanda-nak-bersalin-2?utm_source=question&utm_medium=recommended

Tu maksudnya baby dah turun laluan bawah sis

2y ago

Hihihi tak lama lagi bersalin laa tu 😁

boleh tahu xcmne rase bukaan terbuka tu?

2y ago

dah ke hospital atau inform misi incharge x?