Sangkut GDM

Kandungan 16minggu,lepas kena minum air gula saya sangkut gdm.. lepas jumpa doktor, terangkan pasal gdm n kesan kt baby, tetiba rasa down sangat,risau jd pape kt baby saya.. Kadang rasa nyesal xjaga mkn dari awl.. Tp masa awal pregnant saya mabuk teruk,loya muntah2..nk mkn yg manis2 je sbb mulut rasa pahit xsedap..Boleh x bg kata2 semangat,ataupon share pengalaman mommies kt sini yg penah sangkut gdm... Saya terlampau fikirkn benda ni sampai sakit kepala berdenyut2..#bantusharing #firstbaby #ingintahu #1stimemom #jangandibully #advicepls

10 Balas

sama lah... sy pon sgkt gdm masa 28weeks... skrg dah 35weeks, kena insulin, hb pon low... kdg jaga mkn gula ttp tinggi, sy control makan je lah.. air manis tu mmg jarang minum.. sblm tidoq sy minum air lemon tanpa gula.. InsyaAllah bacaan BSP akn ok.. Bsp sy pon dah ok skrg cuma hb je low lg mgkn sbb xboleh nk tidoq... sbb baby dah masuk laluan, jd mmg sukar tidoq... doct cadangkan 38w bsalin tp tgk kptsn kshitan dlu... sbb due 19/4.

3y ago

moga urusan kita semua di pmudahkan...