Ibu yang mana satu di bawah?

Kami sangat sanjungi pengorbanan ibu hamil. Macam-macam struggles kan? Antara orang tua-tua kata perangai sewaktu hamil, mana satu ibu di bawah ni ya?😘

Ibu yang mana satu di bawah?
192 Balas

cepat lapar ye , 3 jam sekali perut pedih mintak mknan , tp kne control jgk mkn . cepat penat pun ye jgk , sblom pregnant klau masak boleh masak 2 3 lauk skali , sekarang masak satu lauk je dah tak larat dah , kdgkdg mkn apa yg ada je , baru bangun tido pun penat 😂

Saya sentiasa lapar. Kalau lewat makan sikit perut masuk angin. Kadang tu dah ambil biskut untuk alas perut sementara next meal tapi tetap masuk angin dan lapar sangat2. before pregant berat 47kg. Sekarang baru 17 weeks berat dah 55kg.

Sentiasa penat... lepas tu mengantuk mcm x pernah tdo... start pregnant senang dh nk tido nk tido mlm.. dulu susah nk tido mlm... baring jee ,lelap mata terus tido... berbeza masa sblum pregnant 😂

A, cepat lapar. makan jangan cakap la, sampai laki sendiri terkejut tengok portion makan sekarang. tapi sebab asyik kena bebel tiap kali pi checkup, terpaksa kurangkan makan.🤣

sentiasa laparr.. x blh bincang lg2 msuk tri 3... mamy n baby naik brt terus😂.. kena srh diet olh doc takut bby besar.. cpt pnt jgk . sikit2 nak baring😄

Lapar tapi Xde selera nak makan.. Nasi liat sgt nak makan tp kalau benda lain laju.. badan cepat penat, banyak tido je.. Loya2 pun x henti lg skrg

anak pertama sentiase lapa .. anak kedua sentiase nk jaga makan takut gemok maklum laa ngandungkan anak perempuan time to 😅

C...kalini dpt twin..dari awal pregnent mmg letihh je..nampak bantal je mcm kenyang dah perut..skrg 30w..lagi laa penatt..

C dua2. Sentiasa lapar tapi takde selera nak makan. Makan nasi rasa loya2. Bila mkn bnde merapu tak loya pulakk. Adoii

Dua2.. Masuk trim dua perut cepat lapar.. Penat tu kdg tak buat ape pun rase penat, ngntuk tk yah ckp lah.