Pregnant

Kalo kita belum pregnant tapi kita makan acid folik tu boleh ke? Ada org kata bole ada kata tak boleh

56 Balas

Boleh je makan.. Kalu org2 tua yg ckp mmg mcm2.. Makcik2 sy siap nasihat jgn makan nnt baby besar la apa la...

boleh sngat sis sy sbelum kawin dah start konsum folic acid atas nasihat doktor pakar kalo nk ada baby

Sebaiknya makan je asid folik wlupun blm pregnant. Asid folik ni fungsi dia utk tmbhkan darah.

Boleh je sis. Tak de masalah pon. Janji jangan makan lebih dari 1 biji sehari. 🤭

Boleh.. xde masalah.. doktor pon sarankan sebelum kehamilan amalkan folid acid

Lagi baik ambil sblum hamil pun.. In sha allah nanti senang mengandung. 😊

Boleh.. pernah dgr sebaiknya mkn asid folic 3 bulan sebelum plan nak preggy.

Sebelum ni sye makn tpi sye da stop bb owng ckp xbgus...betul ke

Blh je sis. .saya mkn 3bln seblm nikah. .smpai skrg dah pregy still mkn. .

Boleh sis..nti tgk kat youtube ape pharmacist sitiawe tu bgtau😊