Ada tips or ape2 advices utk jlan cepat buka

Kali ke 3 warded sbb contractions ? minggu lepas cek jalan daa buka 2cm..tiba2 tdi pagi cek bukaan jalan daa ttup... ade x tips or ape2 yg bole bg jalan buka cepat... xthan daa dok ulang alik hospital ?? semua senaman daa buat tp xjd ape2 pun ? #firstbaby #38weeks

3 Balas

Kerap bersama suami. Ni fakta. Saya pun mcm tu. Saya suka buat aktiviti mencangkung spt berus lantai toilet. Rajin bergerak walaupun dlm rumah. Anak pertama saya kontraksi jam 11 mlm. Jam 12.25 pagi dah bersalin. Anak kedua kontraksi jam 7 mlm. Sampai hosp 9 mlm bukaan 2 cm. Jam 1.30 pg dah bersalin. Jam 9pg discharge wad

Banyakkn zikir n senaman kupu2... Klw mndi selawat usap perut pesan dkt baby nk keluar, keluar terus...

Hospital mne sis