Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah?

Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah? #pleasehelp

41 Balas

Sy nasihatkan sis lebih baik pergi n ikut spt jadual yg tlh ditetapkan selagi kuning anak belum hilang, penat mcm mana pun kena berkorban utk kesihatan anak. Pengalaman sy anak sy hampir usia 5 bulan bacaan kuning baru nampak penurunan, sepanjang tempoh tu sy ulang alik KK n Klinik susulan, Klinik Pakar Hati sis, takde 1 pun sy excuse. Mmg kita akan rasa penat n down tapi tu yg terbaik utk tengok anak kita sihat n normal tahap kesihatannya. Anak sy hampir biopsy liver tp alhamdullilah bacaan akhir ujian darah menunjukkan tanda positif. Itu pun usia di usia 5 bulan sis. Selagi sis berupaya n takde masalah utk bwk anak ke KK, teruskan temu janji spt biasa.