Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah?

Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah? #pleasehelp

41 Balas

Ada tak nurse atau doktor bagitau puan samada kena datang hari² atau selang sehari? Biasanya memang kena datang hari² melainkan mereka ada bagitau tak perlu datang. Puan ada masalah utk pergi KK ke? Puan ada kekangan yg buat puan tak boleh nak ke KK untuk check jaundice baby? Puan cuba cari jalan penyelesaian utk masalah yg buat puan tak boleh ke KK ye. Kesian baby. Doktor tak marah, nurse tak marah tp kesian pada baby kalau kuning dia makin tinggi tapi puan tak tahu sebab tak check bacaan. Saya ulang alik klinik check kuning baby sampai jahitan saya terbukak dan kena jahit semula. walaupun ulang alik cuma 7 hari tp memang penat. Puan bawa lah anak check juga. kesian baby.