Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah?

Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah? #pleasehelp

41 Balas

Dr tak marah sis. Dr tak rugi apa2 pun. Tapi kesian kat anak sis. Jaundice ada kes yang rendah dan makin turun. Kalau anak sis bacaan tinggi melampau, macam2 effect dia nanti. Fikirkan kesihatan anak ya sis. Faham penat lepas bersalin. Nak pantang, macam2 kena uruskan. Tapi kena kot berkorban sikit demi anak. Saya brsalin czer, takde istilah pantang. Hari ke 2 balik rumah, anak dah start kuning. 2 hari sekali kena gi hospital cek bacaan. Pastu prolong pulak. Duduk bawah lampu masih tak turun2. Dah kena buat macam2 bloodtest. Pastu ehh sangkut jangkitan kat pundi kencing pulak yang menyebabkan jaundice tak turun2. Dah warded on antibiotik di usia baru 30 hari. Dan saya masih belum habis pantang czer masa tu 🙃