Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah?

Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah? #pleasehelp

41 Balas

kalau xnak check dkt KK, boleh je pg clinic biasa. nanti staff nurse kk akan call and minta details baby and buat visit ke rumah seminggu sekali. Tak semua mama larat and mampu pg KK tiap2 hari kan. saya pun anak prolonged jaundice sebulan tp sy pg check KK hanya 3 hari shj sbb mentally and physically tired and tak sanggup tengok baby kena ambil darah tiap2 hari. Tp make sure jg diri and baby betul2, banyakkan membaca dan rujuk pakar for more info. Mental mama kena stabil utk jg anak itu paling penting. InsyaAllah Allah akan bantu dan beri yg terbaik utk mama.