Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah?

Kalau tak pergi cek kuning baby boleh ke? Sebab kali ke 3 dah ni pergi kk. Doktor tak marah? #pleasehelp

41 Balas

Doktor bg tarikh @ bgtahu tak berapa hari skli pegi check kuning? Kalau doktor @nurse ada bgtahu yes mestilah kna pegi... selagi bacaan kuning bby tidak memuaskan mmg kena pergi.. Andai kata awak x pegi, bacaan bby tggi, risikonya pada bby .. mmg memenatkan tp kjap je awak.. diorg takkan suruh pegi smpai bacaan tggal 0, diorg suruh pegi check smpai bacaan kuning di tahap yg selamat.. tak kisah lah 3 kali dh pegi ke 4 kali dh pegi ke selagi mana bacaan kuning masih tak okay, kena pegi.. kalau awak malas ke kk xnk tggu lama, blh pegi check di swasta.. lampu utk kuning pun dh blh sewa skrg..cuma tak sure berapa rm.. Kalau tak larat suruh in law @ suami bawak.. tak wajib pun ibu je kna bawak.. penat kandung anak 9 bulan, ulang alik check kuning kjap je.. okay? Kerapkan susu bby setiap 2-3 jam.. awak blh minum susu kambing fresh, lpastu awak susukan bby.. in shaa allah makin turun.. awak yg minum bkn bby..