Kenapa dengan badan anak saya eh? Dulu mcm kulit kering skrg tiber banyak and macam makin teruk je

Kalau tahu baby kenapa eh? Nak pakai apa hilngkan

Kenapa dengan badan anak saya eh? Dulu mcm kulit kering skrg tiber banyak and macam makin teruk je
10 Balas

same with my baby 😭 mula ii naik dkt kaki je ttba melarak smpai 1 bdan 🥹 tunjuk dkt nurse dia ckp alergik sabun/lotion so dia suruh stop tapi bila stop sama je takde perubahan so try tukar mandian from fiffy head to toe tu to cetaphil so far okey then lotion from buz buz to snow white mula ii jadi tapi now naik balik maybe sbb panas hm ntah laa niy nak try pakai lotion cetaphil tgk jadi ke tak

12mo ago

pkai snowithe tu kene rajin sapu..anak sye lg teruk dlu..skrng alhamdulilah..halus kulit..msti kene rajin..shri tu lebih kurang 3or4 kli spu..anak sye kerap kene ruam lampin..spu2 hilang..n timbul balik..spu2 lg hilang..sbb tu kene rajin spu..bkan sekli je spu..

ruam panas awak. kalau boleh waktu siang pakai kn baju jenis singlet ataupon yg berlubang2. boleh cuba pakai snow white cream ataupon cetapill. kalau sabun mandi boleh cuba yg ini. doctor dkt klinik bg dkt sy masa anak jadi ruam panas. kulit jadi kasar

1y ago

betul tu awak. jadi kasar. sy pakai sabun ni baru kurang. anak sy mula2 je pakai snow white cream berkesan. lepas tu dh mcm xberkesan bila pakai. ruam tu xhilang

kalau sy, tgh merah mcm ni, sy tak letak apa2... sabun mandi pun x bagi pakai, mandi guna air suam2 jaa .. cuma sy pastikan kulitnya sentiasa kering... in sya Allah, cpt hilang....

ruam panas.siang pakai baju lubang2.stop dulu letak minyak telon lps mandi.anak saya ada gak jadi gini,saya sapu sebamed baby cream dulu

Kulit anak puan pun jd mcm baby sy.. tp lps letak cream bepanthen elok surut nya.. cuma tinggal bekas tu.. mcm panau dh sy tgk..

Ruam panas tu awak. Pakaikan lotion yang mild formula macam cetaphil, mustela, sebamed, aveeno.

saya rasa tu bukan ruam panas. anak sy pernah kena dulu. doktor kata fungus.

1y ago

Yeke so kena gi klinik jumpa doctor la?

sy standby benda ni kt rumah.. elok utk ruam..sis try la

pakai snowy lotion ank saya pakai tu elok

Try pakai lotion snowhite treatment