Skin baby kering

Boleh tahu kenapa kulit bby saya kering sagt2. Lepastu mengelupas. Pakai lotion bby pun sama. Jd sy stop. Lepastu jd mcm kulitnya terbakar. Bila tny doc, doc ckp kulit kering sebb cuaca

3 Balas

baby 2nd sye mcm tu..kulit baby mcm tbakar n mngelupas sgat la trok...kalau hari yg trllu kering boleh jadik berdarah...last2 doc suggest tukar sabun sbb baby punye skin ni too sensitive....n skrang sye pakai cetaphil...alhamdulillah ade la jugak perubahan tu...skin baby dah xtrllu kering ... cume musim panas tu akn nmpk tp sye kerap spukan losyen cetaphil...

8mo ago

iye...cetaphil...sbb yg tu mmg khas utk kulit sensitive atau eczema...try dlu botol kecik..klau serasi baru truskan

Pakai sabun mandian dan lotion yang mild formula. Awak boleh cuba - Cetaphil - Sebamed - Aveeno - Mustela Pilih je yang mana satu awak nk cuba.

8mo ago

Wah.. baik baik. Terima kasihh suggest kan ❤️

sabun xsesuai?

8mo ago

In Syaa Allah saya try and error 🥹 terima kasih awak