lambat sunat anak

kalau sunat anak perempuan lambat xpe ke?

29 Balas

Takpa sis... sy pun terlepas pandang.... anak sy dah lebih 5thn br sy sunat... tp kita kena bg kata2x semangat yg sunat tu sakit sikit je... mcm anak sy just nangis kuat kejap je... tp lps tu dah ok dah.. cuma pahala sunat tu je yg kita tak dpt... doktor yg sunat anak sy ckp lps 2 minggu lahir tu yg kalu sunat anak perempuan dapat skali pahala sunat tu...utk kes anak sis ni rasanya tak la lambat sgt mcm kes anak sy...

10mo ago

mcm mana anak lps sunat yer.. penjagaan dia..

Xpe je klu xsmpai setahun lg.. nnti dh setahun lbih kang dh aktif sgt susah plak nk sunatkan dia haaa.. jenuh doc n misi nk pegang dia🤭 tp better buat awal lah.. sbb sunat bby prmpuan snang ja.. xlama pun sakit dia.. dan xprlu nk jaga apa2 pun sbb bby kan x makan apa2 lg klu 6 bln ke bawah ..

BBY sy baru 2 bln..mggu lpas sy pergi klinik utk sunatkn bby..dokt cek n dia ckp x boleh sunat lagi coz kulit bhg klitoris tu blom tbentuk..dokt Suh dtg blik bila usia ank 5 bln..Dan utk pgtahuan,maximum utk sunatkn BBY adalah sblm umur dia 8 bln..

5y ago

Klinik tempat sy..d jengka phg..klinik as salam

Sye ank 8 buln bwu sunat kn .. Dok tnguh2 .. Alhmdllh doktr ckp xpe .. Mmg slh sye lmbt2kn .. Lgipn sunt bby pmpuan kjap je .. Sng nk jge .. Jngn melebihi setahun da lh .. Sian dy dh besa .. Isi pn dh xlembt .. Skett ntyy bby ..

Sunat ank girl gan boy berbeza .. tuk girl sikit j mcm kena semut.. tx sma gan boy kena potong kulitye.. so tx yah risau umur 3 month dah blh disunatkan., Elok awal kalo dah besar ragam dia tx terkawal nanti

Kesian nya anak buah saya, die tk sunat lagi sbb family terlupa. Lepas saya baca ni bru sye igtkn mereka. Astafirullahalazim kesiannya anak buah saya sekarang die sudah berumur 2tahun. Mcm mn sye nk buat yee

Jgn la lmbt.. sy sunat ank sy msa umur 1 stgh.. tu pn da kira lmbt.. nsb baik jumpa mk bidan yg blh sunatkn ank perempuan sy.. klu nk cri klinik swasta pyh la sbb ad had umur bayi

Salam mommy2 semua terlupa nak sunatkan anak perempuan siapa2 tahu klinik trima ank umur 2 thun utk sunat? Kbnyakkn klinik di terengganu x trima

Seeloknya sunat masa kecil sbb senang nak sunat kan baby tak lasak. Kalau dah besar sikit baby dah lasak agak susah doktor nak sunat kan.

tkpe sis anak saya 2tahun baru sunat nangis juga la sebb da tau sakit padahal tk sakit pun kena bgi benda jela untuk lalaikan dia