Makan paracetemol

Kalau selalu pening/sakit kepala, boleh ke kerap ambil panadol/paracetemol masa mengandung ye ?

6 Balas

Sy pun sama, pregnancy yg kali ni alahan nya macam tu, klu perut kosong sy akan sakit kepala + pening + meloya. Bila jd mcm tu sy akan minum jus oren Peel Fresh Marigold tu, Alhamdulillah agak membantu juga. Dan doc ckp boleh je mkn paracetamol setiap 6jam jika sakit kepala / pening2. Jangan biarkan sakit kepala berlarutan sbb risau BP naik.

blh sis. masa sy sakit kepala pon doc bagi ubat paracetemol , tapi sama jee tetap pening jgk maybe sbb alahan teruk sgt. sy mkn 3hari jee pastu dh mls dh nk ambik ubat sy just banyak rehat and tido alhamdullilah ok sikit. pastu jgn biarkan perut kosong nanti makin sakit kepala

kena jumpa doktor dulu. nanti kena bagi ubat paracetemol. sy pun selalu sakit kepala, pergi klinik.. kena bagi ubat paracetamol tapi sy x makan ubat. sy cuba tahan selagi boleh. tak berani ambil risiko.

saya pun kerap sakit kepala.. bila saya gugel, katanya panadol selamat diambil ibu hamil. tpi jgn la trlalu kerap

Makan panadol biasa .. jgn ambik panadol active fast.. ini pun nasihat dri doc

Haah paracetamol boleh.. Kalau g klinik doktor akn bg tu