Puasa for early trimester - 5 weeks

Kalau puasa masa early trimester okay ke? Ada yang ada experience ke? Can share pls.. i yakin i can puasa..but i takut affect my kandungan yang baru lagi (5weeks) . Thanks!

2 Balas

can! sy puasa tahun lepas dgn kandungan 12weeks .. alhamdulillah dpt puasa walaupun xpenuh .. tinggal 12hari sbb rse nk pitam sbb x makan mybe .. others 18days mmg xrse mcm pregnant pun, boleh puasa mcm org normal, tp mmg kita pregnant ni, xboleh expect ada hari bdan akan tetibe rse lemah sgt .. n klau rse bnde tu, sis perlu buka ye .. jgn paksa sgtt puasa tu even u baru early pregnancy

3mo ago

Itu lah, if ada hari i tak larat, then kena buka lah. ? thank you btw!

Saya baru 9w tapi dr tak bagi puasa sebab saya pun ada gastrik kan, risau ganggu bayi nak membesar tapi ikut atas orang, awak cuba puasa dulu ataupun tanya Dr ❤️? Semoga kita semua baik-baik saja ?

3mo ago

yups gastrik x digalakkan puasa .. risau keselamatan ibu dgn bayi ?