Perut mengeras tapi tak sakit

Kalau perut mengeras tapi tak sakit,takde turun tanda dan masih bole rasa baby gerak,perlu ke hospital ke? Perut sye,sebelah kiri keras tapi sebelah kanan rasa ada gerakan baby tp perlahan.. nk ke hospital ke? Sye baru 35w... Nk ke hospital tp takut kena tahan wad sampai bersalin atau kena paksa bersalin plk.. 😳 Huwwwaaa ottokkeaaa !! 😭😂 #firstmom

1 Balas

Tidak perlu. Sbb awk masih tak ckup bulan, misi takkan priority kan awk melainkan dh turun tanda obvious. Tntg gerakan, slow mcm mana pun. Klu ckup 10x 9am - 9pm ok dh. Tp make sure klu xcukup atau dlm beberapa jam takde rasa gerak, better ke LR utk check.