Contraction 38minggu

Kalau perut kerap mengeras pun salah satu jenis contraction ke?

1 Balas

kalau ikut pengalaman sy,kalau dah kerap mengeras,sakit perut ke pinggang berulang-ulang,balik² rasa nak berak,memang masa tu tanda sy nak bersalin. dtg hosp memang dah ada bukann cm,dan bersalin hari yg sama

12mo ago

kalau org lain tak pasti pula sis. tp pengalaman sy nak bersalin 3 org anak semua sama. pinggang mcm nak patah bila contraction dtg. badan menggigil menahan sakit. lepas tu rasa nak berak sgt,dah masuk tandas tak berak pula. walaupun tiada darah atau air keluar memang sy yakin masa nak bersalin dah sampai.