Perut mengeras mcm contraction

Hai sume... Mcm mane nak tau ye sakit contraction betul dgn xbetul ye? Sbb sy trase perut mengeras sebelum subuh pagi tadi smpai skrg Masih ade rase.. 38minggu 4hari #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

Sakit contraction : Dan sakitnya makin lama makin kerap…mungkin sebelum ni 2 jam sekali, jadi sejam sekali..lepas tu 40 min sekali..dan terus makin kerap. so, kena tengok jam ya Puan. Kalau dah nak bersalin sangat, contraction tu akan datang secara regular, teratur…setiap 5- 10min…haaaa..tu dah dekat sangat la tu nak bersalin. Rasa sakit pinggang yang makin kuat. Rasa macam nak berak, tapi tak berak.

2y ago

Norhidayah amin ya Rabbal Alamin terima kasih 🥰

Selamat bsalin sudah ..baby boy☺️

2y ago

alhamdulilah ... terima kasih semua🥰

Dah ke hosp?