Pcos/fibroid

Kalau nk tahu kalau2 ada pcos smue tu kna scan kan? Tvs ke?

9 Balas

Ye btul, tvs scan lagi jelas drpd abdomen. Pilih dr yg berpengalaman ya. Sy check dgn dr dari klinik A dua kali ckp xde pcos, pdahal mmg ad. Trus tukar klinik, mmg confirm. Jgn down ya sis. Sy tahu sejak kahwin lg. Tu bila nk confirmkn blk lps khwin, relax2 jgn stress.

salah satu yang doktor akan buat, scan lah. samada TVS atau TAS. doktor akan buat ujian darah juga nanti.

Terpulang dekat dr. Kalau tak nampak dari perut. Akan scan tvs. Ala tvs tak sakit pun

Usually tvs and amek darah. Tp biasa org buat tvs je.

Saya dr detect pcos melalui ultrasound sahaja 😊

My mom ada fibroid. Both scan doktor buat

Xsilap sy, 2-2 boleh je..

dua2 blh