Bp

Kalau nak cek bp pagi2 mmg xblh mkn n mnm ye?

7 Balas

Blood pressure ke sis? Xde mslh rasanya kalau nk mkn atau minum kalau stakat nk check blood preassure.. kalau blood sugar profile (bsp) barulah xleh mkn minum..

5y ago

Oh btl la tu awk tnye ttg ni. Blh jer mkn minum. Yg x blh penat je. Time nak check tu dorg suruh rilex jap. Duduk. Dh tenang bru check. Bgerak, bljn tu pun mmpengaruhi bacaan.

boleh je mkn or mnun..tp pastikn kita x penat la..klau kita penat..bp akn naik..tdo pn kene ckup..tu suma ada effect pd bacaan bp kita..

5y ago

Ohh tq sis .sbb selang sehari kne cek bp n urine selama 10 hri .tu yg confuse sikit 😃

hehe baru pagi tadi sy tnya nurse. boleh je makan. 😊 tpi kalau makan byk sgt mengah pulak nnti. 😅

cek bp awk kne makan sis.. kalo x bp awk rendah.. sy bru lepas abis cek bp smgu kt kinik 1mesia

Check BSP yg sblm mkn minum pagi...klau BP blh je mkn minum xda masalah.

Pg td tanya doc.. Dia ckp tak kisah pun asalkan time tgh rilek

ye