Naik bintik2 merah

Kalau naik biji merah ni kenapa ye? Ruam susu ke ni#firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

Naik bintik2 merah
38 Balas

Anak saya dulu dari lahir sampai umur dia 1tahun6bulan baru baik . Mula mula dia naik bintik macam anak sis . Pergi kk setiap bulan , macam macam cream kk bagi , tak baik juga . Last sekali saya jumpa pakar , pakar suruh saya tukar sabun basuh baju anak , kalau pakai sabun mandian jangan pakai sabun yang boleh menghasilkan buih . Jangan letak bedak dekat kawasan merah merah tu . Cari loysen Yang moisture’s, pastikan kawasan tempat anak dalam keadaan bersih . Saya ikut semua kata pakar . Alhamdulillah pulih 100% . Cuma bila dia makan kadang naik bintik merah dekat kawasan mulut dia saya terus sapu cream dari shklee . ☺️