Naik bintik2 merah

Kalau naik biji merah ni kenapa ye? Ruam susu ke ni#firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

Naik bintik2 merah
38 Balas

Anak sy pn mcm ni sis, cuba tukar sabun Mandi dy, anak sy naik ruam mcm ni lepas pakai sabun anakku, tukar ke cetaphil bru kering ruam tu

ni ruam panas sis , sis boleh sapukan dia krim drapoline bgi pakai bedak sejuk yg gmbar ular tu i tk ingat nama dia tpi ada gmbar ular dkt botol bedak tu

kalau anak sy jadi gini sbb sy pakaikn lotion n bedak kat dye.. Bila xpakai ape2 xlame terus ok.. smpai setahun memg xpenah sapu dah ape2 kat dye..

Anak sy pon ade mcm ni haritu mase dlm hari. Tapi kat lengan dia. So sy kne kan angin n sapu lotion n bedak bzu bzu tu. Alhamdulillah ok.

dekat kawasan tu je ke sis? rasanya ruam panas/peluh. kalau saya kerap sapu nipple cream ja kat kawasan ruam tu. elok dalam 2-3 hari.

1y ago

nii

guna snowhite stwbery confirm hilang. baby sy ada masalah ruam dan kulit kering, smpi naik mcm kudis. guna ni mmg trbaikk

Tak pernah pula tengok ruam susu begini. Bawa anak jumpa doktor, sis. Mana tahu anak alergi dengan sesetengah jenis susu

Sapu losyen snowwhite strawberry sis . Anak saya sehari ja pakai hilang terus + jadi makin gebu sampai ramai tegur

ruam susu rsanya.. tiap kali mnyusu.. sis letak kain kt bwah dagu bby.. amalkan letak hazelin snow or lotion..

kalau ruam susu area mulut bawah leher. ni dah smpai ke pipi.. bawa jumpa dr sebaiknya. nnti dpt krim..