Pedas

Kalau mengandung boleh makan makanan pedas ke? Sekarang dah nak masuk 7 bulan.

16 Balas

Saya peminat makan pedas.. tp since prgnt ni pedas sikit pn rasa tkleh go.. hahaha mmg tahap redo la makan skg tk pedas.. mmg suram tp fkr tkleh tahan redo la.. smpkn fmly sy pelik kalau sy tny "pedas tk lauk tu" haha sbb sy dlm adk bradik plg kuat makan pedas dlu. huhu

Boleh je.tp ad sesetengah nurse tak galakkn.cth yg alahan,loya muntah.nurse tak galakkan.yg sllu pedih ulu hati pun sm.tp kalau teringin boleh je mkn.takde mslh sbnrnye

Klu dpt elakkan... Sebb baby punya pencernaan untuk proses mknan yg ibu mkn blum kuat sepenuhnya... Takut memudaratkkn pada bayi

Saya mmg kuat pedas. Tapi msa ngandung bila mkn pedas nanti pedih ulu hati. Xtaula saya je ke atau ada ibu lain pun mcm tu jga..

Saya cuba elakkan sbb boleh buat kita rasa tak selesa,pedih ulu hati & nurse pun tak galakkan

Boleh makan pedas tapi jangan selalu, berpada-pada sebab boleh menyebabkan kontrasi awal

boleh makan tapi berpada pada . makan makanan pedas boleh menyebabkan kontraksi awal .

Makan je 😀sya kalau tak ada smbal x lalu nak makan.. Dari 4bln smpai skrang 9bln..

4y ago

Kita mkn bolh tapi fikir ank dlm kandungan kesian dia

Sy ada mkn laksa tp kuah pedas jgk.pastu sok cirit birit plk...tp dh ok pastu

Boleh.. tapi nnti bile kena pedih ulu hati, mmg pedih rasanya 😂😢