Makan pedas waktu mengandung

Nak tnya.. makan pedas waktu mengandung akn bgi effect pd kandungan ke? Ramai yg x bgi makan pedas tp sya ni tekak mmg makan pedas dlm family.. jd bila dh lama sgt x makan jd ngidam sgt² pulk.. skrg baby dh masuk 5 bulan.. #firstmom

6 Balas

Takde effect insyaAllah, saya dari awl first trimester smpai dh 5 bulan ni mmg suka makan pedas. Cumanya saya berhati² jgn terlampau pedas takot nnt sakit pada mommy pulak, gastrik ke sakit perut ke. Boleh mkn pedas tp jgn terlampau pedas ☺️

12mo ago

baikk terima kasih.. lega sikit dgr 😊

saya dah 5bulan .hari2 nak makan pedas ..masa mula2 tu sya xleh makan pedas langsung sebab ulu hati .msuk 5bulan ni jaa sya dah start makan pedas

sy pregnant dua² anak suka mkn pedas.. tapi lps bersalin terus x boleh makan pedas walaupun sikit je.. x tau kenapa hahaha

Saya dah lama ngidam nak makan samyang yg carbonara punya. Takpe ke eh? Dpt semangkuk tu xpe dah👉🏻👈🏻

No effect on baby. Effect on mommy je. Sebab boleh triggered heartburn.

12mo ago

ohh alhamdulillah lega sikit dgr ..

sma lah sy pun mcm tu dah masok 5 bln mmg ngidam pedas