Ibu Kerja anak demam

Kalau korang anak demam , tapi hantar kat pengasuh pengasuh tak terima ke sampai anak kita baik demam ?

2 Balas

Saya sendiri tak hantar anak ke pengasuh bila anak demam. Saya akan ambil cuti. 1) Kita je tahu ragam anak bila demam macam mana. Timing makan ubat nak kena jaga (kalau ada bagi), nak monitor suhu anak lagi. Makan minum anak lagi. Bila demam, rutin anak tu jadi lain. Secara tak langsung, bila hantar anak ke pengasuh anak akan kurang perhatian sebab pengasuh perlu tengok anak asuhan yang lain juga. 2) Saya kesian kan anak2 asuhan yang lain. Risiko untuk berjangkit sesama mereka tu tinggi. Maaf terpanjang pula. Berbalik pada soalan awak, pengasuh saya tak terima.

8mo ago

Okay thanks