Ibu, mana satu ibu lagi rela?

Kalau kena pilihkan, antara kedua-dua ni... yang mana satu ibu lagi rela hadap semasa mengandung? Jom kongsikan jawapan anda di komen!

Ibu, mana satu ibu lagi rela?
35 Balas

ank first (boy).. teruk yg amat.. bau tumis2 mmg xleh.. kalo suami masak, bau tu masuk ckit je pon kt celah pintu azab giler.. mmg muntah smpai lembik la.. ank 2nd (girl) rasa teruk lg.. tp boleh trima la drp yg first.. means kalo bau tu muntah lg tp xde la smpai lembik.. 3rd (boy) mild.. boleh bau tp dia mcm meloya2 main paras tekak je.. currently 4th (baru je lg).. hrp2 xde dh morning sickness tu.. penattt..

Sangat2 bersyukur Alhamdulillah dua2 takde. Semoga berterusan sehingga selamat melahirkan. Aamiin Aamiin Aamiin Ya Robbal Aalaamiin. Dido'akan juga kepada ibu2 yang bakal melahirkan nanti semoga dipermudahkan segala urusan nya ya. ❤️ Aamiin Ya Allah.

morning sickness dah merasa..memang seksa tak dapat mkn sedap² nasi pon takmau masuk mesti muntah balik, masuk dapur memang muntah terus..suami jer lah yg memasak, untung dpt suami pandai masak nie 🥰

Pregnancy pertama dua2 xde.. 2nd pregnancy plk ade spotting n morning sickness rarely come.. tp kalau boleh pilih xnk ade dua2.. ade spotting risau memanjang, morning sickness pulak ssh nk jaga anak 1st nty.. huhuhu

lebih rela hadap morning sickness daripada keluar spotting. cemas,panik,sedih macam² boleh terfikir bila keluar spotting ni penat emosi.

Morning sickness pernah rasa, spotting/bleeding pun pernah rasa. Dua2 nightmare. So sangat lah tak rela lagi nak kena dua2 tu 😩

sy kena morning sickness..fuhh padu betul..kdg lembik...ank ketiga...sblm ni ok jer xda mcm ni

keluar spotting, first pregnant tkde morning sickness pun. Alhamdulillah skrg anak dah 1tahun3bulan

both takde… jerawat je timbul. time tu dah dpt agak mesti pregnant ni 😅

2y ago

Sama. Jerawat naik teruk seluruh badan dan muka. 😅 Paling banyak naik dekat leher dan dahi. 😅

takde alahan alhamdulillah. cuma rasa penat dan mals. makan pun memilih huhu