Alternative lain bg baby yg kuat mengempeng.. puting ok tak? Tak larat smpai 1-2jam ngempeng

Kalau kasi puting agak2 baby ok x? Ke senang kembung? X pernah try puting lg dr ank 1st. Kadang 2-3jam dia terjaga. Da salin pempers. Da susu kiri kanan smpai breast lembik, smpai baby jd marah + topup lg fm 60ml kadang dia nak kadang xnk. Pastu lps fm pun still nk ngempeng sejam, sejam lebih gitu. Cabut marah bgun balik x jd tdo.. Kita bnyk keje kene buat. Nak urus anak lain lg. Hsband pjj. Nk kasi puting tkut kembung, kang satu hal plak baby meragam.. Boleh suggest x apa nk buat? Klu puting ok, brand apa yg lembut.. Baby baru 30hari

14 Balas

saya bagi puting yg takda lubang. saya guna soother avent. so far takda kembung

Puting la penyelamat sy haha sama anak jenis ngempeng

puting ok je.. cr y sesuai.

😢