Tidak selera makan

Kalau ikutkan saya dah 7 minggu. Saya kerap sakit kepala. Muntah. Mulut rasa pahit. Saya hilang selera makan. Apa perlu saya buat? Saya risau baby tak dapat khasiat apa apa. #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #firstbaby #1stimemom #pregnancy

2 Balas

Don't worry mummy, ni perkara biasa. Mummy make sure jgn lupa makan vitamin yg disarankan doctor especially folic acid (mesti makan). Mummy makan sikit2 setiap 2/3 jam. Minum fresh orange juice utk kurangkan rasa mual tu. Makan buah-buahan kalau boleh telan, cuci rambut dgn air sejuk utk hilangkan pening kepala at least 3x seminggu. Lambat laun nanti mummy akan dpt selera makan balik, don't worry and enjoy your pregnancy 😍

Sedang mengalami benda yang sama

3y ago

It's normal. Mummy make sure jgn lupa makan vitamin yg disarankan doctor especially folic acid (mesti makan). Mummy makan sikit2 setiap 2/3 jam. Minum fresh orange juice utk kurangkan rasa mual tu. Makan buah-buahan kalau boleh telan, cuci rambut dgn air sejuk utk hilangkan pening kepala at least 3x seminggu. Lambat laun nanti mummy akan dpt selera makan balik, don't worry and enjoy your pregnancy 😍