boleh tak?

Kalau dalam labour room nnti,kita nak request perempuan je bole x?utk hospital kerajaan la..sbb saya xnk lelaki tgok bila saya bersalin nnti...

52 Balas

Kalau kerajaan tak boleh request . Kalau sis nak pergi swasta . Sy haritu dokter lelaki sorang untuk pecahkan air ketuban . Masa nak lahirkan dua org nurse perempuAn .

Pengalaman sy msa bslin hritu yg smbut bby semua doktor perempuan, lelaki ada sorg je.. Myb assistnt dia.. Laki tu tolong tolak perut sy msa doktor nk kuarkn bby😁

Boleh je sis , sis kena request nak doktor perempuan atau suami sis buat surat dan lampirkan dalam buku pink utk minta doktor perempuan . itu hak kita

Sy dua ank sebelum ni yg smbut doc perempuan.. Sbb suami mintak.. Yg bakal lahir ni suami buat surat.. Nt trus bg kt LB.. X tau lah trma ke x..

Kat hosp kerajaan saya ada tanya.tapi dia cakap tak leh.sebab bila semua nak yang jaga perempuan cmne.lagilagi masa tuh bnyak yang nak beranak.

Sy bersalin kat HTAN sy tak request pon..misi yg tnya boleh dua2 dktor ka laki/pompuan. Sy ckap nak pompuan.. Alhamdulillah dpt dktor pompuan.

Boleh rasanya. Tp kalau ikut experience sy, doctor lelaki buat kerja lembut, lagi lagi chinese. Klu doctor perempuan mcm kasar sikit 😅

5y ago

Betul itu masa i salin first laki ok je... masa kedua perumpuan kasar betul la dia....

saya tak request minta doc perempuan . tapi alhamdulillah dapat . takda lelaki pun . syukur . boleh je request momiess . hak kita

Xblh.. Sy krajaan msa seluk doc malayu n second seluk dic platih cina.. Alhmdulillah smbut smua doc girl n jururwt girl

Ikut tuah la jugak ni. Dpt doc pmpuan atau lelaki. Sbb dorg ikut pakar yg perlu pada msa tu. Ikut risiko si ibu.