boleh tak?

Kalau dalam labour room nnti,kita nak request perempuan je bole x?utk hospital kerajaan la..sbb saya xnk lelaki tgok bila saya bersalin nnti...

52 Balas

Sy bersalin kat spital shah alam, sy x request nk prempuan je tp Alhamdulillah sy dpt perempuan semua. Tp msa cek bukaan tu ada la juga skali dpt doktor lelaki yg cek. Wktu tu sy redha je la. Huhu. Alhamdulillah yg penting semua selamat sis.

Mommy boleh request, bincang dengan doctor dan buat surat. Kalau keadaan mengizinkan, contohnya staff labour room masa tu ramai boleh adjust utk request puan, mereka akan tunaikan Kerana basically umum faham request itu berkaitan aurat etc.

5y ago

Betul.. Kadang fikir aurat juga jenis kisah.

Kalau swasta boleh kerajaan tak tahu sis.... masa time bersalin kita memang tak perduli laki perumpuan sakit juga tahu hehehe sebab masa i pregnant 1st macam tu ade doc laki 2 itu.... memana kita tak tahu dan malu pun tak rasa....

Kalau swasta boleh kerajaan tak tahu sis.... masa time bersalin kita memang tak perduli laki perumpuan sakit juga tahu hehehe sebab masa i pregnant 1st macam tu ade doc laki 2 itu.... memana kita tak tahu dan malu pun tak rasa

sy dulu pun nak cmtu jgak..tp bila dah 2 kali gugur tu dpt dktr prmpuan yg handle..amboiiii..dgn kasar dy,mulut dy lg..kali ni kalau dpt laki pun x pe lah..yg penting kne ada perempuan/suami skali kat dlm bilik..

Itu hak kita sis , sis boleh buat surat mohon hanya nak perawat wanita shj dan kepilkan sekali kat buku merah. Klu masuk juga perawat lelaki, sis boleh cakap suami tak izinkan . hal mcm ni sis dan suami kna bertegas.

3y ago

Macam mana nak buat surat tu ye ?

Doa supaya Allah jaga aurat kita. InshaAllah Allah bantu sbb kita betul² nak jaga aurat kita. Dkt swasta blh request tp nak pegi swasta tak mampu.

Sis doa ja la harap2 dapat perempuan semua yg uruskan tu nnt...saya alhamdulillah,nurse ngn doktor semua pompuan termasuklah yg pelatih pun perempuan...semoga drpermudahkn urusan.

Saya bersalin kerajaan boleh reqst.. diaorg mmg larang lelaki msk labour room lps saya request. Xde sorang lelaki pun msk. Ad sorang doc lelaki nk msk nurse jerit xbg masuk...

5y ago

Sis goverment servant ke ? Sbb slalu org ada GL mmg dpt special treatment .

Saya branak nk no 2 kene doc laki sis . Chek bukaan pun kne laki.. nak x nak kene setuju ..tp nurse perempuan mmg akn ada teman.. xdpt nak request nak semua perempuan..