Cucuk dexa

Kalau dah cucuk dexa, boleh jadi kemungkinan baby keluar awal ke? Saya sekarang 37minggu 3 hari. Masa 34minggu dah complete dexa. Ada rasa perut memulas, semalam cirit birit, harini rasa nak membuang tapi takde pulak keluar nyaa. Tanda semua takde turun. Tapi perut dah start rasa tak selesa.

1 Balas

1. tk selesa mcm mna ya sis? 2. dexa cuma untuk matangkan paru2. tpi apa sbb dr inject dexa kt sis ya? ada risk bersalin prem ke? 3. perut memulas asyik rasa nk membuang tu mmg salah satu tnda awal nk bersalin. perut tgah ready nk labour. teruskan pantau pergerakan baby ya. kalau ade rasa mcm period pain tu, guna je kemudahan contraction tracker dlm apps ni untuk tngok brapa kerap sakit tu dtg. incase dh 15min sesekali sakit, terus ke hospital

2y ago

- Perut tak selesa, rasa memulas campur mencucuk. Ada baby mengeras tapi tak kerap sangat. Masih boleh tahan cuma taktahan bila memulas, rasa nak membuang tapi tak boleh membuang. - saya complete dexa sebab ada contraction kuat masa 34minggu, masa tu 10 minute 2 kali. Dan bukaan 3cm. Hari terakhir check bukaan pada 35minggu 4 hari, bukaan masih 3cm. - ok baik sis, terima kasih yaa. sekarang saya tengah pantau pegerakkan baby.