37w 5d

Kalau dah ada bukaan 3cm tapi belum turun tanda lagi takpe ke ? Bby masih gerak.. Due date 7june..

11 Balas

Masa anak 2nd, mse checkup da 4cm. Tapi takde tanda or sakit. Doc suh balik n kalo esok xde sakit juga, dtg hospital. Parents risau sebab takut lagi cepat bersalin anak kedua, malam tu pergi juga ke hospital. Esok paginye pun xde sakit.. huhu. Then doctor drip. Sampai bukaan da cecah 8cm pun tak sakit sangat.. huhu. Doc pecahkan ketuban, terus 10cm. Tapi takde sakit utk meneran, sebab baby masih tinggi lagi.. Duk kena menera kuat sikit sampai baby turun. Last2 ade midwife pakar kot..dia datang seluk n macam betulkn kedudukan baby, terus dtg sakit untuk meneran.. Baru dapat meneran secara effective..😅😅

masa checkup bukaan saya 2cm. doc jangka 2-3 hari utk brsalin even due lg semggu. esoknya saya bykkn brjalan. jln2 dlm rumah je. masuk petang, makin kerap mengeras perut and kuar tanda seket. trs refer hospital & bukaan dah 5cm. doc tny cpt jgk bukaan sy. sy ckp sbb sy byk brjalan hari ni, teruz doc puji & kata bgs. mmg byk brjalan masa nak brsalin lg bgs tp kena ada org teman tkt tiba2 sakit nk brsalin..

Seeloknya, pergi hospital.. Risau lama2 baby berak dlam perut.. Walaupun xadew tanda2.. Kadang lendir keluar kita x perasan.. Nak tunggu bukaan sampai 10cm tu, mcm2 boleh jadi.. Saya xadew tanda2 pun 3hari sebelum due date g hospital, sampai hospital dah 2cm terus doc suh admit..

Kalau dh bukak jalan tu better prefer ke hospital. Mcm sye dari kk terus tolak ke hospital time tu tk tau yg jalan dh bukak sbb sye ada kes bp tinggi last2 kne tahan malam tu alhamdulillah bersalin secara normal

Cek kat mana dah tahu bukaan, biasanya kalau doktor cek bukaan dh 3cm doktor dah suh masuk wad.. Baik u pergi hospital walaupun due date jauh lagi mana tahu terbersalin nanti

4y ago

Sy check swasta.. Doc cuma ckp tggu hari je lagi ni..

Due date tu jangkaan jer. Klu da buka 3 cm, da nk bersalin dlm mase terdekat. Patut da masuk ward. 4 cm da masuk labour room. Pengalaman sy la..

Mcm mana Thu dah buka berape cm eh?

4y ago

Kalau sakit segugut makin kerap vetter g hsptl . Mcm sy . Mule2 1 cm . Pahtu dtg sakit setiap 5 ninit g hsptl dh 4 cm. Tros msok lr

macam mana nak tahu?

Mcm mana nak tahu bukaan tu?

4y ago

Ya sy check swasta sbb sy nak bersalin situ..

Better gi hospital..