Bayi menyusu. Buang air besar.

Kalau bayi newborn menyusu lepas tu buang air besar, perlu ke bagi dia susu lagi? Sama juaga kalau dah jeluak @ muntah., perlu bagi lagi tak? Kdg2 takut bak bagi lagi.. tapi takut perut dia jadi kosong lepas tu.

3 Balas

tak perlu dah bagi sebab perut dalam proses nk hadam susu tu. kalau kata baby merengek cuba pujuk cara lain mcm bg puting shj sebab baby dh kenyang cuma dia nk comfort untuk dia tido so kena pandai tengok ape yg baby nak. try n error cara2 tu sbb lain baby lain demand n peel nya. okay mom ? moga dipermudahkn urusan

tak perlu dah kalau dia taknak. yg dia muntahkan tu susu berlebihan. yg berak pulak susu yg dah diproses. susu yg baru masuk tak secepat tu di proses