Bayi kurang tidur

Kalau bayi 1 bulan 18 hari memang dah kurang tidur ke. Dia boleh berjaga sampai 5-7 Jam?

10 Balas

Wuish lamanya sis dia berjaga. Baby okay tak berjaga selama tu sis?

8mo ago

Aduhai kesian nya mommy and baby.. Saya kalau anak meragam takboleh tidur saya buat macam n: 1)check seluruh badan dia, baju dia, tempat tidur dia Kot dia tak selesa. 2) mandikan dengan air suam 3) urut belakang badan, betis, kaki, perut guna minyak telon 4) tuam badan dia 5) make sure environment dia tenang untuk dia tidur, mommy pun kena tenang & happy jugak 6) burp kan dia everytime lepas susu 7) Cuba tukar position tidur dia. 8) mommy boleh baca2 doa & pasang surah/zikir Harap membantu ya mommy..satu lagi baby berak kencing kentut normal tak?