Salam ibu2, bila boleh tahu result lepas minum air gula ya?

Kalau baru minum sehari lepas, agak2 bila kk akan call untuk bagitahu result? Misi just cakap dia akan call je tp x bagitahu bila..anxious pulak menunggu ni huhu #pleasehelp #firstmom

26 Balas

sy first preg dlu tk silap lps 2 hari kot , sangkut n nurse call tp sy tk sempat jwb call tu , tiba2 nurse terpacak dpn umah n bgthu result sangkut.. yg ank kdua ni pulak mmg senyap sunyi sepi tkde call lgsung smpai lah sy g cek up lg lps sbulan bru tnye nurse tgk2 Alhamdulillah tk sangkut kali ni.. so maybe kalau lps smnggu tkde kabar berita tu mungkin awak tk sangkut lah tu

first time minum air gula masa kandungan 3 bln nurse tu kata dpt kptsan 3 hari.. nty 10 hb ni minum air gula lg tuk kedua kalinya.. harap2 keputusan ok sbp yg first tu ok je cuma masa mendaftar tu sy obess .. jd cek awal.. n kalau xda apa2 durg x call tu bg tahu jd sendiri tanya keputusan bila dtg klinik.. tp klu kptsan x cantik mmng durg akan call terus bila da ada keputusan

pengalaman sy..mnum air gula..tunggu punya tunggu misi call..xde call2 pon..lega lh kita pon ingtkan x sangkut..dua minggu lepas tu temu janji..bru dia cakp awk sangkut kencing mnis..kalut misi suruh bt bsp terus...kena tnya juga misi..kdg2 dia lupa nk info..x pon x tgk pon lg result kta dkt komputer dia..

sy lepas seminggu dtg kk bru nurse bgtau results, ada org ckp klu sngkut dlm bbrpa hari tu nurse akn call. ingtkn x sngkut sbab x kena call😆🤭sekali dtg lpas seminggu buat checkup bru nurse tu bgtau sngkut

ank 1st. jumaat pg minum, jumaat ptg dpt call sangkut.. ank 2nd. jumaat pg minum, sabtu pg dpt call sangkut.. biasa 24jam - 3hari (minum jumaat so kadang2 isnin bru bgtau klu sangkut)

saya bru minum 2hb smlam..smpai skrg xdpt result lg..nurse kate smngu sbb hntr lab..kalau sngkut die akan call segera..klu x doc akn inform mse next app yg kote xsngkut..

kk kt tmpat sy lpas 2jam tu dia amek drah balik dah boleh tau terus result..lain tmpat lain cara dia kot..🤭 klau dlm masa 2-3 hari xde call means x sngkut la tu..hehe

4mo ago

Laju nye . Sy dh amik darah lpas 2 jam minum air gula tu. Tp result dia kata tunggu dia call huhu

saya second punya minum air gula , muntahh balik baru test air kencing .. sbb tak tahan sgt . last² ecok lusa nurse call . habuan laa citaa dia . sangkot

kalau tak ada masalah selalunya dia tak call pun. kalau sangkut orang kata patutnya dalam 3 hari.

4mo ago

Tu la sis, brharap supaya x sangkut. Debar nunggu 3 hari

biasa kalau sangkut baru nurse col .kalau x sngkut tggu date next chckup br dpt result.mg dpmudahkan segalanya aamiin